Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Γνωριμία...μαγειρική



Σας καλωσορίζω στο ιστολόγιο μου μέσα από το οποίο ευελπιστω να μοιράζομαι μαζί σας τις εμπειρίες μου κυρίως στην κουζίνα αλλά και άλλες δημιουργίες μου, σκέψεις και ενασχολήσεις μου.

 Λατρεύω να ασχολούμαι με τη μαγειρική/ζαχαροπλαστική και βελτιώνομαι στην πορεία (θέλω να πιστεύω!!) -μα πιο πολύ μου αρέσει να μοιράζομαι με αυτούς που αγαπώ τα φαγητά και τα γλυκά μου!  Είναι έκφραση αγάπης δηλαδή αλλά και δημιουργίας ασφαλώς!

Το σκουλίκι της μαγειρικής μου το φύτεψε από νωρίς η μαμά μου-δεινή μαγείρισσα παραδοσιακή και τελειομανής-και στη συνέχεια το εξέλιξα σε πάθος και χόπυ!! Λατρεύω να σχεδιάζω στο μυαλό μου διάφορα μενού για γεύματα με φίλους καλούς, από όλες τις κουζίνες σχεδον (κυπριακή/ελληνική, γαλλική, κινέζικη, μεξικάνικη, ιαπωνέζικη, κτλ) και να δοκιμάζω καινούρια υλικά/συνταγές/εργαλεία/μεθόδους!

Ένα κακό μέχρι τώρα είναι η αδυναμία μου να απαθανατίζω τα μαγειρικά μου επιτεύγματα, φωτογραφικά (εκεινη την ώρα το μυαλό μου είναι στο φαί!-γνωστή κοιλιόδουλη!)...έχω λίγα αλλά υπόσχομαι στη συνέχεια να μαζέψω αρκετά και να τα μοιραστώ μαζί σας!

Τα πιο σημαντικά μου εργαλεία στα μαγειρικά μου ταξίδια: ο φούρνος μου και το μιξερ μου!

Cinnabons


Μελομακάρονα

Τουρτα παιδική

Πιο πάνω είναι διάφορες δημιουργίες που πρόλαβα να τους βγάλω φωτογρφαφίες!











6 σχόλια:

  1. Άντρη μου καλορίζικα και η φανταστική σου κουζίνα αλλα και το blog!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ Σοφάκι!Κι εσύ καλή συνέχεια στο σεντουκάκι!Τώρα σας ανακάλυψα εγώ!!Θα με στρατέψετε ως πιο παλιές!:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μοιραζομαστε παρόμοιο πάθος και έχω ήδη ζηλέψει το μίξες σου, που αν δεν κάνω λάθος είναι το KitchenAid της Artisan! Το αγαπώ! Δυστυχώς ο Μπλόγκερ εδώ και 6 μήνες δεν μου επιτρέπει τις παρακολουθήσεις, ελπίζω να το ξεπεράσει! Χαίρομαι που σε βρήκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευχαριστώ Ευγενία!Όντως αυτό είναι το μιξερ μου, που λες!Μεγάλη αγάπη!Ήταν στο πρόγραμμα αγορών μου πάνω από 5 χρόνια και τελικά το πήρα πέρσι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αντρή καλή αρχή στο μπλογκ!!!!! Ελπίζω να βρεις χρόνο να γράφεις πιο συχνά, γιατί αυτά που φτιάχνεις (και ειδικά οι τούρτες) είναι όνειρο!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή